BLACK JACK – pravila igre

Kako igrati Blackjack?

Igranje BlackJack-a je strateško razmatranje svih mogućnosti i izbora poteza koji statistički daju najveći očekivani povrat.

Osnovna pravila:

Blackjack se igra protiv kuće. Cilj igre je uzeti karte što bliže, ali ne i više od vrijednosti 21 i pobijediti djelitelja. Međutim, ako Vaša ruka prijeđe 21, smatrati će se da ste izgubili bez obzira na ruku djelitelja.

Vrijednost karata:

Kralj, kraljica i dečko vrijeme 10 bodova.

Karte s brojevima zadržavaju nominalnu vrijednost.

Asevi se mogu računati kao 1 bod ili 11 bodova, ovisno o tome kako više odgovara igraču.Asevi se mogu računati kao 1 bod ili 11 bodova, ovisno o tome kako više odgovara igraču.

Nakon primitka prve dvije karte, igrač ima nekoliko opcija koje treba razmotriti. U početku, odluka će biti hoće li tražiti još ili dosta – to su dvije najosnovnije odluke u Blackjacku.

Ako tražite još i treću kartu koja Vam daje ukupnu vrijednost veću od 21, odmah ste izgubili. Ako vrijednost nije prešla 21, možete tražiti još dok niste zadovoljni svojom rukom.

Dosta znači da ste zadovoljni trenutnom rukom i da je nova karta više rizik nego dobitak.

Dvostruki ulog

Dvostruki ulog je dozvoljen nakon podjele prve dvije karte. Dopušteno je staviti dodatan ulog na već postojeći. Nakon toga moguće je tražiti još samo jednu kartu.

Razdvoji

Ako prve dvije karte imaju istu vrijednost, mogu se razdvojiti u dvije odvojene ruke. Razdvojene ruke postaju odvojeni ulozi i diler će na svaku dodati još po jednu kartu. Nakon razdvajanja nije moguće tražiti još karata.

 Igrač sad ima dvije ruke s odvojenim kartama. 

Predaja

Predaja se nudi kada je karta koju vidite kao ili vrijedi 10 bodova.

Igrač koji se preda daje pola svog uloga kući.